top of page
Image by Azzedine Rouichi

Rikolto

Na het Oeganda-avontuur van 6 jaar geleden, waar we met Broederlijk delen met de mountainbike Oeganda doorkruisten en ondertussen geld inzamelden om lokale projecten te steunen die het mogelijk maken om de plaatselijke bevolking een betere toekomst te geven, gaan we eind dit jaar naar Ecuador. Met Rikolto dit keer.

 

Rikolto (de nieuwe naam voor het vroegere “Vredeseilanden” – Rikolto is Esperanto voor “oogst”) is een internationale organisatie die zich vooral concentreert op projecten rond duurzame en eerlijke voeding, om samen met de plaatselijke boeren, bedrijven, wetenschappers en overheden te streven naar een eerlijk inkomen voor de boer en naar betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen.

Project 

Image by Kiyoshi

Net als bij de Oegandareis betaalt iedere deelnemer uiteraard zijn eigen reis- en verblijfkosten maar daarnaast engageert iedere deelnemer zich om een minimumbedrag aan centen te verzamelen. Het minimum-bedrag dat wij met ons 2 moeten inzamelen bedraagt €5.000. Niet weinig natuurlijk. Vandaar deze oproep: uiteraard is dit volledig vrijblijvend maar als jij persoonlijk of met je onderneming dit jaar iets wil doen voor het goede doel kan je op die manier Rikolto steunen, alle hulp is welkom!

 

Het geld wordt aangewend om programma’s te financieren die er voor zorgen dat de mensen ter plaatse gesteund worden om een betere toekomst op te bouwen. Net als in Oeganda, gaan we ook in Ecuador een aantal projecten bezoeken om te zien op welke manier men dit tracht te doen en hoe de fondsen die we verzamelden zullen worden besteed.

Fiscaal attest

Als U ons project met een gift van € 40 (of meer uiteraard) steunt, ontvangt U  begin volgend jaar een fiscaal attest. Met dat attest krijgt U 45% van uw gift terug via uw aangifte personenbelasting. Dit geldt uiteraard ook voor vennootschappen waar de gift eveneens aftrekbaar is van de hoogste schijf vennootschapsbelasting (min 20% - max 25%).

 

Steunen kan vrijblijvend via volgende link:

https://doemee.rikolto.be/nl-NL/project/alain-marian

 

 

Hartelijk dank bij voorbaat!

D7 Uganda (59).JPG
D8 Uganda (31)
D1 Uganda (77)
D2 Uganda (23)
D8 Uganda (28)
D2 Uganda (36)
D9 Uganda (27)
D3 Uganda (76)
D9 Uganda (26)
D9 Uganda (5)
D3 Uganda (31)
D3 Uganda (47)
D5 Uganda (3)
D2 Uganda (50)
bottom of page